Roberto Abraham Scaruffi

Sunday 1 February 2015

‎דעם 1‎טן ‎פֿעברואַר 2015‎דער פֿאָרווערטס הײַנט
זכרונות פֿון די קינדער־יאָרן אין אַ ייִדישער שול
פֿון שׂרה־רחל שעכטער
טו בשבֿט פֿלעגן מיר, תּלמידים, פֿריילעך גיין פֿון טיר צו טיר זאַמלען געלט פֿאַרן קרן־קיימת — אונדזער נוסח פֿון „האַלאָווין‟.
On Tu B'Shvat we students happily went from door to door collecting money for the JNF -- that was our way of trick-or-treating.
י. ח. ברענער, אַ מורה־דרך פֿאַר דורות־נבֿוכים
פֿון מיכאל קרוטיקאָוו
די נײַע ביאָגראַפֿיע פֿון י. ח. ברענער אַנטפּלעקט די סתּירותדיקײט פֿון דער פֿיגור און דערקלערט זײַן השפּעה אױף די קומעדיקע דורות.
The new biography reveals the contradictory personality of Y. H. Brener and explains his impact on future generations
שפּראַך איז וויכטיק
פֿון לייזער בורקאָ
אַ נײַער פֿילם קען אונדז אינספּירירן אויפֿצולעבן די באַדראָטע לשונות.
An inspiring new film has lessons for us on the revival of languages at risk.
פּאָרטוגאַל פֿירט אײַן אַ „חוק־השבֿות‟ פֿאַר ייִדן
פֿון ייִט״אַ
באַשטעטיקטע קאַנדידאַטן מיט קולטורעלע און משפּחה־פֿאַרבינדונג פֿון פּאָרטוגאַל וועלן קאָנען באַקומען די בירגערשאַפֿט במשך פֿון עטלעכע חדשים.
Approved applicants with cultural and ancestral Portuguese links can expect to receive citizenship within a few months.
דער קאָנסערוואַטיווער רבנות־צענטער פֿאַרקויפֿט זײַנע הײַזער
פֿון דזשאָש נייטאַן־קייזיס (FORWARD)
דעם רווח פֿונעם פֿאַרקויף וועט דער „ייִדישער טעאָלאָגישער סעמינאַר‟ אויסנוצן, כּדי אויפֿצושטעלן נײַע בנינים.
The Jewish Theological Seminary will use gains to fund new developments.
פֿאַר וואָס האָבן מײַנע באָבעס ניט ליב געהאַט איינע די אַנדערע?
פֿון מאַרלאַ בראַון פֿויגלמאַן
אַ פֿרוי דערמאָנט זיך אין אירע באָבעס, און ווי אַזוי זיי האָבן געווירקט אויף איר לעבן.
A woman recalls her grandmothers and the impact they had on her life.
רײַזעס פֿון אַ ניו־יאָרקער ייִד (ערשטער רעפּאָרטאַזש)
פֿון שמואל פּערלין
נײַע שטעט און די גיכקייט פֿון כינעס אַנטוויקלונג
New Cities and the Speed of China's Development
Featured Blog Post
פּיצע קאָסט קינדער אַ שטיק געזונט
עקספּערטן לייגן פֿאָר, אַז פּיצע־פּראָדוצירער זאָלן מאַכן דאָס טייג פֿון קלײַענווייץ, און ניצן געווירצן און בשׂמים אַנשטאָט אַזוי פֿיל זאַלץ.
Experts suggest that pizza manufacturers use whole-grain dough and substitute some of the salt with herbs and spices instead.